Menu
Obec Valaská Dubová
ObecValaská Dubová
Valaská Dubová

Pracovný september

Odkanalizovanie KD.
V rámci jedného výkopu ktorý sa realizoval ručne aj strojovo, boli nahradené pôvodné už nevyhovujúce kameninové rúry od WC z kultúrneho domu, boli zvedená zvody dažďovej vody zo strechy KD, a taktiež vybudované kontrolné šachty.

Odkanalizovanie kultúrneho domu
sa vykonávalo popri bežných prácach, ako je kosenie cintorína, čistenie priepustov a ďalších záležitostí. Využili sme nezištnú pomoc našich mladých šarvancov, v rámci letných prázdnin prišli radi a ochotne pomôcť takto efektívne tráviť letný čas. Veľa sa kopalo ručne, aby sa nič nezničilo. 

Na obr. je žumpa obložená tehlami, má 3 nádrže. Prístavba KD sa robila v r.2015. Problém bol v tom, že naše toalety sú 70 metrov od žumpy umiestnenej za kultúrnym domom. Teda časom  a spôsobom zhotovenia z liatinových rúr, sa spoje na potrubí poškodili, popraskali. Voda sa na trase tratila a nemá čo tlačiť do žumpy. Čiže sme museli rúry dvakrát do roka pravidelne čistiť. A keď takáto práca príde napríklad v rámci organizovania obecného plesu, tak to nebolo dobre. Ľudia, čo to zažili, vedia, aký je to problém. Touto akciou sme ho odstránili.

Dátum vloženia: 14. 12. 2021 13:35
Dátum poslednej aktualizácie: 23. 12. 2021 8:24
Autor: Správce Webu