Menu
Obec Valaská Dubová
ObecValaská Dubová
Valaská Dubová

Silvestrovský výstup na Veľký Choč sme prežili

Posledný deň v roku, Silvester. Celú noc mrholivé, ale teplé počasie. Tradičný Silvestrovský výstup na Veľký Choč nebol ani tento rok. Minulý rok ho zrušili kvôli tomu, že množstvo ľudí na jednom mieste, predstavovalo vysoké riziko infikovania sa vírusom.

Tradične organizovaný rôznymi spoločenstvami, hromadný Silvestrovský výstup na 1611 metrov vysoký Veľký Choč, tento rok kvôli pandemickej situácii sa neuskutočnil. Veľa ľudí však prišlo na individuálny výstup. Jedna z nástupných ciest na vrchol Choča vedie z Valaskej Dubovej. Už tradične v obci bolo potrebné kvôli turistom usmerňovať dopravu. V týchto dňoch je v dedine zvýšený počet áut, čo súvisí práve s výstupom počas týchto dní.
     Starosta povedal:  „Vo štvrtok sme v obci narátali okolo osemdesiat áut. Počítame, že zajtra – na Silvestra ich bude aj vyše dvesto. Z bezpečnostného hľadiska je nevyhnutné usmerňovať vodičov, aby pri zaparkovaní neblokovali hlavné a príjazdové cesty“.
Oslovili sa občania na pomoc organizovania dopravy v obci. Prihlásilo sa ich 16.
Ján K., Janka V., Jarka L., Juraj K., Juraj S., Júlia D., Tobias T., Lukáš H., Matej H., Mirka H., Mirka Š.Š., Natálka Z., Samuel H., Timejka L., Timotej H., Zuzka L..

Hrdinovia tohto dňa nie sú tí, čo vylezú na Choč, aj keď v tomto počasí je to úctyhodný výkon, ale tí, ktorí zabezpečia službu pre občanov obce, tí, ktorí obetujú svoj voľný čas pre potrebu iným.
Za náročný výkon im patrí VEĽKÉ  POĎAKOVANIE !!!

Turistov bolo dnes v obci pomenej  ako v minulých rokoch, platiacich áut bolo cca 134, plateniu sa vyhlo, tak ako to býva športovým zvykom,... rodina, známy...20 vodičov.

Dátum vloženia: 31. 12. 2021 19:48
Dátum poslednej aktualizácie: 31. 12. 2021 19:57
Autor: Správce Webu